Categorieën
Opinie

Sneller in slaap door een zwaartedeken

Deze week testte ik een verzwaringsdeken uit. Of zwaartedeken, net hoe je het noemen wilt. … Zwaarte wat?

Deze deken is gevuld met glasbolletjes. Je kiest een deken van ongeveer 10% van je lichaamsgewicht. Het gewicht zou zorgen voor een veilig gevoel, waardoor je ontspannen in slaap kan vallen. Net zoals je kleine kindjes inbakert. 

 

Mijn eerste reactie toen ik hoorde van de deken was sceptisch. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik lekker nuchter ben en niet in magische hulpmiddelen geloof. Komt dat even mooi uit, dat de werking van deze deken wetenschappelijk is onderbouwd.

 

Inmiddels heb ik deze deken een week en zijn dit mijn belangrijkste bullets:

–      Heerlijk zachte knuffeldeken

–      Veilig gevoel

 

Wat zegt de wetenschap over deze deken?

–      De deken helpt op een natuurlijke manier bij slaaptekort, angst en stress

–      Door de deep touch pressure technologie maak je op een natuurlijke manier meer melatonine en serotinine aan

–      Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de mensen over het algemeen een kalmerend gevoel ervaart, wanneer de zwaartedeken gebruikt wordt.

–      Een goede warmtegeleiding zorgt ervoor dat deze deken niet warmer is dan een gebruikelijk dekbed

 

zwaartedeken

Als ik even kritisch mag zijn, dan hoop ik dat ze in de toekomst ook een tweepersoonsdeken maken. Wel zo gezellig! Het goede nieuws is dat ze daar gelukkig al mee bezig zijn. Ook kan het gewicht van de deken het lastig maken om hem mee te nemen als je een keer ergens anders wil slapen (en je niet meer zonder kan…). 

 

Een aanrader of niet?

Een zwaartedeken geeft veel mensen een fijn gevoel en daarom zou ik hem ook zeker aanraden als dit werkt voor jou. De meeste dekens kan je gelukkig 30 dagen uitproberen, dus ik zou zeggen: test het zeker even uit. 


2 reacties op “Sneller in slaap door een zwaartedeken”

ik heb zelf een deken bij slaapt.nl gekocht. Ze bieden niet 30 maar 100 nachten proefperiode aan en de deken is ongeveer de helft van de prijs. Ben zelf erg te spreken hierover en blij met mijn deken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *